Visingsö Runt – fest med trubadur!

Visingsö Runt närmar sig, detta rekordsoliga år. Oavsett om du kappseglar eller bryggseglar är du välkommen att delta i kvällens middag och festligheter. Hjälp oss i festkommittén genom att anmäla att du vill komma: skicka mail till: fest@svedudden.net och berätta hur många som kommer.

Program

Middagen serveras i Klubbhuset när alla kappseglare är tillbaka i hamn och prisutdelningen klar, ca kl 19 (tror vi).

Mat & Dryck

På menyn finns potatisgratäng och kallskuret/grillat med tilltugg.
Kaffe, kaka och snacks ingår – samt ett glas vin/öl för den som vill.
Alkoholfri dryck ingår under hela kvällen.

Underhållning

Vår traditionsenliga bar håller öppet med kylda drycker, och självklart musik-quiz, och nytt för i år blir Jönköpingstrubadurerna ”M&M”.

150 kr betalas på plats, barn följer med utan kostnad.

Maila oss gärna om du har några frågor!

Välkomna!

Festkommittén 2018
Magnus, Inkan, Henrik, Per

Seglarläger 2018

De tre första dagarna i midsommarveckan genomförde SBK, för andra året i rad ett seglardagläger för 10-14 -åringar i samarbete med Kulltur- och fritidsförvaltningen i Habo  kommun.

Denna gång var det sex tjejer och åtta killar som lärde sig lite om seglingens grunder med hjälp av klubbens åtta optimistjollar och sex ledare från SBK

Detta år var väl vädret inte helt på vår sida. De två första dagarna blåste det hårt och tredje dagen regnade det. Trots detta seglade vi alla tre dagarna och råkade bara ut för en kapsejsning, vilken klarades av helt enligt regelboken. Som vanligt varierade de framsteg i seglingens konst som deltagarna gjorde. En del blev riktigt duktiga på de tre dagarna och alla lärde sig något. Denna gång var det roligt att se att tjejerna särskilt ”visade framfötterna”.

De reaktioner vi i efterhand har fått från deltagare och målsmän/föräldrar visar att  de var mycket nöjda med lägret trots det krånglande vädret. Särskilt nöjda verkar man vara med den utmärkta, rikliga och värmande mat som deltagarna serverades. Nästa år hoppas vi kunna fortsätta samarbetet med kommunen och anordna ett nytt seglardagläger. Kanske då också med några mer avancerade båtar för deltagare som har varit med under flera dagläger

Anmäl dig till vårfesten senast den 1 juni – Välkommen!

Välkommen på vårfest i Svedåns hamn!

Lördagen den 9 juni kl 16

I år firar vi traditionsenligt in säsongen lördag den 9 juni med gemytlig samvaro och lite mat, dryck och skoj.

Vi startar kl 16 med tipspromenad anordnat av ordförande Jörgen Svedbom.

Därefter bjuds det på middag:
Potatissallad & pastasallad
Kallskuret
Dryck (vatten, läsk)
Kaffe & kaka
Till barnen finns korv & bröd som alternativ.
Prisutdelning från tipspromenaden och någon kul aktivitet under middagen.

En enklare bar kommer att finnas för festens gäster.
Möjlighet att betala med Swish.

Anmäl dig senast 1 juni till fest@svedudden.net och berätta hur många vuxna och barn som kommer samt eventuella allergier.

Pris: 150 kr/vuxen, betalas på festdagen

Barn under 15 år kommer gratis

Välkomna!

Hälsningar festkommitén

Vår i hamnen: Invigning av Relax & Städdagar

Med våren kom årets städdagar i hamnen där många medlemmar gemensamt hjälptes åt med att få anläggningen redo för sommarsäsongen. Den andra städdagen avrundades med en officiell invigning av den nya relaxen.
Efter korvgrillning avtackade ordförande Jörgen Svedbom Alf Andersson. Jörgen berättade historien om relaxens uppkomst, och de gemensamma krafter som sedan arbetat idogt för att till slut denna dag skulle bli möjlig.
Avslutningsvis sattes en stege ned i vattnet vid relaxen och flera modiga medlemmar trotsade det vårfriska vattnet där isen flöt för bara några veckor sedan.

Städdag
Skrapning o målning av kioskbyggnad fr. vänster Vukota Branko, Mats Gabinus, Roland Fåglefelt. Vi var också först att köpa fika denna dag! Foto: Annelie Landh.Skrapning o målning av kioskbyggnad fr. vänster Vukota Branko, Mats Gabinus, Roland Fåglefelt. Vi var också först att köpa fika denna dag! Foto: Annelie Landh.
Alf avtackas
Alf Andersson avtackas med blommor av ordf.Jörgen Svedbom. Foto: Roland Fågelfelt.
Jörgen talar
Jörgen talar
Invigning relax
Invigning relax
Korvgrillning
Korvgrillning

Avslut av Fiskesektionens säsong och avstamp för ny säsong 2017-2018!

Lördagen 16/9 genomfördes säsongens sista deltävling av fiskesektionen med utgång fr Baskarp. Team Kyrkö som hade ledning i totalen innan tävlingen tog även hem säsongens sista tävling och tog därmed en komfortabel seger för hela året. Team Kyrkö tar således plats på det nya instiftade vandringspriset som finns att beskåda i klubbhuset (Ekplanka med fin lekröding).
Nu hoppas vi och tror att fler Team ansluter till 2017-2018 år säsong som drar igång redan i Oktober (se bifogad tävlingskalender). Beakta att det är de tre bästa tävlingarna varje Team kör ihop som sedan räknas ihop till en total, m.a.o. kan det räcka med att bara vara med i tre tävlingar för att vinna om man nu skulle fiska bra.
Vi får tacka tävlingsledningen för säsongen som gått och ett särskilt tack till Krille och Jörgen för det nya vandringspriset.
Väl mött/Fiskesektionen

 

Baskarps tävlingar 2017_2018