Seglarläger 2018

De tre första dagarna i midsommarveckan genomförde SBK, för andra året i rad ett seglardagläger för 10-14 -åringar i samarbete med Kulltur- och fritidsförvaltningen i Habo  kommun.

Denna gång var det sex tjejer och åtta killar som lärde sig lite om seglingens grunder med hjälp av klubbens åtta optimistjollar och sex ledare från SBK

Detta år var väl vädret inte helt på vår sida. De två första dagarna blåste det hårt och tredje dagen regnade det. Trots detta seglade vi alla tre dagarna och råkade bara ut för en kapsejsning, vilken klarades av helt enligt regelboken. Som vanligt varierade de framsteg i seglingens konst som deltagarna gjorde. En del blev riktigt duktiga på de tre dagarna och alla lärde sig något. Denna gång var det roligt att se att tjejerna särskilt ”visade framfötterna”.

De reaktioner vi i efterhand har fått från deltagare och målsmän/föräldrar visar att  de var mycket nöjda med lägret trots det krånglande vädret. Särskilt nöjda verkar man vara med den utmärkta, rikliga och värmande mat som deltagarna serverades. Nästa år hoppas vi kunna fortsätta samarbetet med kommunen och anordna ett nytt seglardagläger. Kanske då också med några mer avancerade båtar för deltagare som har varit med under flera dagläger