Kategoriarkiv: Uncategorized

Vår i hamnen: Invigning av Relax & Städdagar

Med våren kom årets städdagar i hamnen där många medlemmar gemensamt hjälptes åt med att få anläggningen redo för sommarsäsongen. Den andra städdagen avrundades med en officiell invigning av den nya relaxen.
Efter korvgrillning avtackade ordförande Jörgen Svedbom Alf Andersson. Jörgen berättade historien om relaxens uppkomst, och de gemensamma krafter som sedan arbetat idogt för att till slut denna dag skulle bli möjlig.
Avslutningsvis sattes en stege ned i vattnet vid relaxen och flera modiga medlemmar trotsade det vårfriska vattnet där isen flöt för bara några veckor sedan.

Städdag
Skrapning o målning av kioskbyggnad fr. vänster Vukota Branko, Mats Gabinus, Roland Fåglefelt. Vi var också först att köpa fika denna dag! Foto: Annelie Landh.Skrapning o målning av kioskbyggnad fr. vänster Vukota Branko, Mats Gabinus, Roland Fåglefelt. Vi var också först att köpa fika denna dag! Foto: Annelie Landh.
Alf avtackas
Alf Andersson avtackas med blommor av ordf.Jörgen Svedbom. Foto: Roland Fågelfelt.
Jörgen talar
Jörgen talar
Invigning relax
Invigning relax
Korvgrillning
Korvgrillning

Avslut av Fiskesektionens säsong och avstamp för ny säsong 2017-2018!

Lördagen 16/9 genomfördes säsongens sista deltävling av fiskesektionen med utgång fr Baskarp. Team Kyrkö som hade ledning i totalen innan tävlingen tog även hem säsongens sista tävling och tog därmed en komfortabel seger för hela året. Team Kyrkö tar således plats på det nya instiftade vandringspriset som finns att beskåda i klubbhuset (Ekplanka med fin lekröding).
Nu hoppas vi och tror att fler Team ansluter till 2017-2018 år säsong som drar igång redan i Oktober (se bifogad tävlingskalender). Beakta att det är de tre bästa tävlingarna varje Team kör ihop som sedan räknas ihop till en total, m.a.o. kan det räcka med att bara vara med i tre tävlingar för att vinna om man nu skulle fiska bra.
Vi får tacka tävlingsledningen för säsongen som gått och ett särskilt tack till Krille och Jörgen för det nya vandringspriset.
Väl mött/Fiskesektionen

 

Baskarps tävlingar 2017_2018

SBK:s seglarläger 2017

Under sommarlovets första vecka anordnade SBK, i samarbete med Barn-
och fritidsnämnden i Habo, ett seglarläger för 9-13åringar i Svedåns hamn
19-21 juni. Intresset var stort och de 16 platserna fylldes snabbt av12 killar
och 4 tjejer som ville lära sig att hantera klubbens åtta optimistjollar. Ledare
för lägret var Alf Andersson, Pernilla Oliw, Jörgen Svedbom och John
Ygemar. Utspisningen av de16 hungriga deltagarna sköttes på ett fantastiskt
sätt av Harm Knol Bruins hans fru Joke.

Vädret var verkligen på vår sida och under de tre soliga dagarna fick
deltagarna lära sig namnen på optimistjollens alla olika delar och lite
seglingsteori samt träna på att slå knopar. Dessutom ”äventyrspaddlade”
man uppför Svedåns delta, badade i det kalla Vättervattnet och fick känna på
hur det kändes att segla i en stor båt. Och naturligtvis seglade man
optimistjolle! Det var inspirerande att se hur seglingsintresset utvecklades
under dessa tre dagar. Sista dagens ”examensprov” var att segla en liten
bana med två halvvindsbogar och det klarade de flesta av även om det
förekom några kapsejsningar i den lite byiga nordanvinden. Deltagarna
skötte sig över lag mycket bra under hela lägret och både de och föräldrarna
verkade mycket nöjda med arrangemanget. Kanske kan vi upprepa det nästa
år?

Hamninloppet fördjupat till minst 2,0m

Efter att vi fått muddringstillstånd, har nu fördjupning av hamninloppet  påbörjats. Ingen egentlig muddring utförs utan sanden flyttas i sidled med hjälp av en kraftig elektrisk pump.  Nu (30/5) är djupet längs enslinjen in i hamnen mellan 2,0 och 2.5 meter så att de flesta båtar bör kunna ta sig ut och in i hamnen. Fördjupningsarbetet kommer att fortsätta när vädret lämpar sig för sådant arbete.

Lite information kring djupet i hamnen.

Jag var ute i helgen och testade in/utloppet. Precis i utkanten av inloppet är det en sanddyna med ett djup på 155-160cm. Jag fick köra med full motorstyrka och svänga fram och tillbaka för att kunna ploga mig igenom. Min båt sticker 165.
 
Platserna 92 och 93 har även de ett grund precis utanför ingången till platserna så jag inte kunde komma in. Jag testade inte plats 93 men det kan vara samma sak med denna. Platserna i fråga är de som är direkt till höger när man kommer in i hamnen och rundar trekantsbryggan. Alltså de platserna längst söder ut på den östra piren.

Muddringstillstånd!

Nu har  Länsstyrelsen givit SBK tillstånd att muddra hamninloppet under förutsättning att klubben under arbetet har uppsamlingsutrustning till hands för att ta hand om eventuella utsläpp av olja eller andra kamikalier.                                                                                                             Men vi kan inte påbörja någon muddring förrän tiden för att överklaga Länsstyrelsens beslut har gått ut. Den tiden är tre veckor.                                                                                                 Så i början av juni kan det vara möjligt att påbörja ett muddringsarbete. Styrelsen håller för närvarande på att undersöka olika alternativa sätt att utföra muddringen på.